Βιογραφικό

Ο ιατρός Μαργαρίτης Μ. Βασίλειος  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο του 1977 και μεγάλωσε στη Βέροια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το Νοέμβριο του 2000. 

Αμέσως μετά έκανε το αγροτικό του στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στο Περιφερικό Ιατρείο Γεωργιανών στο νομό Ημαθίας.  Μετά από ένα χρόνο αρχικής εκπαίδευσης  σαν ειδικευόμενος Οφθαλμολογίας στο Νοσοκομείο Νάουσας, συνέχισε την εκπαίδευση του σαν έμμισθος ειδικευόμενος  στην Οφθαλμολογική Κλινική του Chester στην Αγγλία. Εκεί πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις MRCOphth Part 1 and 2 του Κολεγίου των Χειρουργών Οφθαλμιάτρων του Λονδίνου, καθώς και τις εξετάσεις του International Council of Ophthalmologists. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στο Νοσοκομείο ‘Άγ. Δημήτριος’ στη Θεσσαλονίκη το Δεκέμβριο του 2008.

Για ένα χρόνο υπηρέτησε ως επιμελητής (“Clinical Fellow” - έμμισθη θέση) και εξειδικεύτηκε στα τμήματα Παιδοφθαλμολογίας των Νοσοκομείων St. Mary’s και Chelsea & Westminster, καθώς και στα τμήματα Νευροφθαλμολογίας των Νοσοκομείων Charing Cross και Western Eye του Λονδίνου, που είναι Πανεπιστημιακές Κλινικές του Imperial College.  Εκεί εξειδικεύτηκε στις οφθαλμολογικές παθήσεις που αφορούν τα παιδιά, στο στραβισμό παιδιών και ενηλίκων, καθώς και στον τομέα της Νευροφθαλμολογίας.

Επέστρεψε το Φεβρουάριο του 2010 ύστερα από συνολική παραμονή του στην Αγγλία για τέσσερα χρόνια.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολυάριθμα συνέδρια ως ομιλητής και έχει ανακοινώσει και δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικές εργασίες και άρθρα. Συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής και νέων οφθαλμιάτρων κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης του στο Λονδίνο και αποτελεί μέλος πολλών επιστημονικών εταιριών.

Επίσης ενδιαφέρεται για τον εθελοντισμό στην Οφθαλμολογία και έχει επιτελέσει φιλανθρωπικό έργο στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2008, όπου πραγματοποίησε πολυάριθμες εγχειρήσεις καταρράκτη.

Είναι παντρεμένος με τη Θεοφανώ Κολλάτου, ηλεκτρολόγο μηχανικό και μηχανικό υπολογιστών MRes, διδάκτωρ ΑΠΘ και έχουν δύο παιδιά.